Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл подякував Ангелі Меркель за добре ставлення до вірян РПЦ

    Очільник Російської православної церкви Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) подякував ексканцлерці Федеративної Республіки Німеччина Ангелі Меркель за добре ставлення до російських православних, які проживають у Німеччині.

    Подяка глави РПЦ опублікована на офіційному сайті patriarchia.ru.

    «Хотів би висловити Вам вдячність за добре ставлення до російськомовних православних віруючих Німеччини, яке Ви надавали у роки перебування на високій посаді голови уряду Федеративної Республіки. Звернення з боку Російської православної церкви до влади країни зустрічали позитивний відгук… Участь у розв’язанні складних міжнародних проблем здобула Вам у всьому світі авторитет мудрого та відповідального політика», – написав Кіріл (Гундяєв) у зверненні.

    Крім цього очільник РПЦ привітав Олафа Шольца із обранням на посаду голови уряду ФРН. До слова, Олаф вважає себе нерелігійним і у своїй присязі не згадував Бога, як це зазвичай роблять.

    Московський патріарх запевнив нового канцлера, що РПЦ, готова до подальшого розвитку відносин з урядом ФРН у тому числі у справі зміцнення дружніх зв’язків між російським та німецьким народами.

    Найсвіжіше

    Популярне