П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ ПЦУ взяв участь у відкритті Дзвону пам’яті за полеглими бійцями АТО/ООС

    В тридцяту річницю Збройних Сил України, 6 грудня, на запрошення військового комісара Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковника Костянтина Радченка єрарх Православної Церкви України єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло у співслужінні духовенства Хмельницької єпархії ПЦУ на території територіального центру комплектування та соціальної підтримки освятив меморіальний знак «Дзвін пам´яті», на честь Героїв Хмельниччини, які віддали свої життя за незалежність України в неоголошеній російсько-українській війні.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Участь в урочистому відкритті взяли рідні та близькі загиблих воїнів, командири військових частин і установ гарнізону, представники державних органів влади, місцевого самоврядування, ветерани АТО/ООС, активісти громадських патріотичних організацій, волонтери й  благодійники.

    Згодом керуючий Хмельницькою єпархією очолив заупокійну панахиду за полеглими захисниками Батьківщини.

    Єпископ Павло зокрема зазначив, що цей монументальний знак стане символом шани, яку ми віддаємо полеглим героям, та місцем пам’яті про захисників України, які загинули внаслідок російської збройної агресії у боротьбі за суверенітет та  територіальну цілісність держави. Вічна пам’ять нашим Героям.

    Нагадаємо, у Луцьку капелани ПЦУ очолили спільну молитву за загиблими у районі проведення АТО/ООС. Також

    Найсвіжіше

    Популярне