Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    «Живучи минулим, ви не рухаєтеся вперед», – священник ПЦУ про 5 аспектів щастя

    Священник Православної церкви України, відомий блогер, отець Олексій Філюк розповів про п’ять аспектів щастя. Його поради опублікувало видання «Духовна Велич Львова».

    Ми усі різні, але маємо залишатися людьми. Перший аспект: будьте добрими. Людина, яка творить добро, обов’язково отримує у відповідь те, що вона сіє. Якщо сьогодні ви не маєте у своєму житті дива, то зробіть його для когось іншого: провідайте стареньку вдову, зробіть подарунок знедоленим або бодай купіть пиріжок бездомному псу.

    Другий: не живіть минулим. Живучи минулим, ви не рухаєтеся вперед, а тупцюєте на місці. Якщо хтось вас образив, простіть, бо хто прощає, тому і Господь простить. Натомість ваше теперішнє круто зміниться в кращу сторону, якщо ви залишите минуле.

    Третій: будьте вдячними Богу та рідним за те, що маєте. Вдячність – це опора, на яку можна опертися перед тим, як рухатися далі. Моє серце сповнене вдячності Богу за те, що я живу, можу рухатися, ходити, бачити та відчувати і маю людей, які мене люблять. Дякую вам!

    Четвертий: навчіться радіти життю. Багато людей чекають якихось подій, щоб стати щасливими: купівлі певної речі, зустрічі з якоюсь людиною чи появи сприятливих обставин. Якщо ви нещасливі зараз, то нічого не зміниться й після появи тих речей. Але потрібно навчитися радіти тому, що маємо сьогодні.

    П’ятий: якою б доля не була, життя прекрасне. Друзі, щастя поруч, у дрібницях, головне – це бачити. На мою думку, щастям є бачити радість в дитячих очах, споглядати в зоряне небо, їсти смаколик на лавочці в парку, гладити собаку, бути присутнім на спільній молитві, радіти успіху ближніх, бачити чудові квіти та багато іншого. Але якщо ви звикли в усьому бачити негатив, щастя вам не посміхнеться.

    Щаслива людина – це, перш за все, вдячна людина. Навчіться дякувати Богові за будь-які надані можливості, за все, що вам дарується. Візьміть собі за звичку щодня перед сном знаходити хоча б одну річ, за яку ви від чистого серця можете сказати: «Дякую Боже». Будьте всі щасливі і Богом благословенні.

    Найсвіжіше

    Популярне