Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Одразу декілька парафій РПЦ прагнуть змінити юрисдикцію через фінансові зловживання правлячого архієрея

    Одразу декілька єпархій Берлінсько-Німецької єпархії Російської православної церкви прагнуть змінити юрисдикцію. До такого кроку священників та вірян Моспатріархату підштовхують фінансові зловживання, якими не гребує правлячий архієрей архієпископ Рузський Тіхон (Зайцев).

    Як інформує “Церквач”, єрарх та наближена до нього монахиня Сєргія (Клюєва), які знайомі ще з часів служби Тіхона (Зайцева) у фінансово-господарському управлінні Моспатріархії, повністю зосередили в своїх руках керування єпархіальною бухгалтерією. І якщо для Росії така ситуація є нормою, то у цивілізованій Німеччині так справи не ведуть. Тут завжди наявні спеціальні органи, які контролюють використання бюджету.

    Однак з часом, зловживання єрарха та монахині почали зростати і суттєво вдарили по заробітній платні священників.

    Відомо, що відряджені до Німеччини священнослужителі отримують від Міністерства зовнішніх справ РФ через Моспатріархію невелику суму коштів. Приблизно рік тому такі виплати на руки клірикам припинились, хоча з Москви кошти у повному обсязі були надіслані на рахунки Берлінсько-Німецької єпархії РПЦ, де їхні сліді й “загубились”.

    Існують обґрунтовані підозри, що гроші перераховувались на накопичувальний рахунок, відсотки з якого “осідали” у кишенях архієпископа Тіхона (Зайцева) та монахині Сєргії (Клюєвої).

    “Церквач” стверджує, що у Московській патріархії вже ознайомились з методами збагачення єрарха. Однак, чим скінчиться скандальна ситуація, наразі, не відомо.

    Найсвіжіше

    Популярне