Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій зустрівся у Афінах з предстоятелем Елладської православної церкви

    20 листопада Вселенський патріарх Варфоломій І розпочав свій шестиденний офіційний візит до Греції. Цього дня ввечері Вселенський патріарх у супроводі духовенства прибув до Святої Афінської Архієпархії де він зустрівся з предстоятелем Грецької Церкви архієпископом Афінським і всієї Греції Єронімом.

    Вселенського патріарха прийняли, від імені Священного Синоду Грецької Церкви, митрополит Самоський Євсевій та, від імені уряду Греції, міністр оборони Греції Нікос Панагіотопулос. Патріарха вітали Військові Повітряні Сили Греції, повідомляє orthodoxtimes.com.

    Його також привітали митрополит Мезогайський і Лавреотський Миколай, митрополит Адріанопольський Амфілохій, директор представництва Вселенського патріархату в Афінах, єпископ Ореойський Філофей, головний секретар Священного Синоду Грецької Церкви, а також керівники Священного Синоду, духовенство та інші люди.

    Вселенський патріарх відвідує Афіни на запрошення Грецької Церкви для участі в Урочистій святковій Літургії, яка відбудеться 21 листопада в Афінському соборі, на дванадесяте свято Стрітення Пресвятої Богородиці, а також з нагоди 30-річчя з дня його обрання Вселенським патріархом.

    Заплановані також зустрічі патріарха Варфоломія із президентом Грецької Республіки, прем’єр-міністром, президентом грецького парламенту та лідером опозиції. Він також візьме участь у заходах, організованих на його честь Богословською школою Афінського університету, Фондом підтримки Вселенського Патріархату, громадською організацією Oecumenica та муніципалітетом Вірона.

    Патріарша делегація складається зі Еммануїла Халкідонського, митрополита Німецького Августина, Амфілохія Адріанопольського, директора представництва Вселенського патріархату в Афінах та інших осіб.

    Найсвіжіше

    Популярне