Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: пандемія, яка сьогодні вражає людство, не буде останньою

    Вселенський Патріарх Варфоломій надіслав теплий вітальний лист засновникам BioNTech, лікарям Угуру Шахіну та Озлему Тюречі, які є засновниками вакцини від коронавірусу. Саме їм архонти Вселенського патріархату в Америці вручили «Премію Афінагора з прав людини», за їхній внесок у лікування коронавірусу шляхом створення відповідних вакцин і ліків.

    Подружжя вчених з Німеччини не змогли відвідати офіційну церемонію нагородження, яка відбулася в Нью-Йорку 30 жовтня, і отримати її з рук Вселенського патріарха, – повідомляє orthodoxtimes.com

    «Ми хочемо привітати вас із новаторським дослідженням та ефективним винаходом, який є цінною зброєю в боротьбі з пандемією, яка панує в усьому світі», – сказав Вселенський Патріарх у своєму листі до двох учених, підкреслюючи, що сьогодні багато молодих людей беруть з них приклад.

    В іншому місці у своєму листі Вселенський Патріарх сказав: «Безсумнівно, пандемія, з якою ми стикаємося і яка вражає людство, не буде останньою. Щоб подолати нові пандемії, необхідно сформулювати політику охорони здоров’я із ще рівнішими критеріями для всіх громадян і досягти кращої координації різних секторів. Зі свого боку ми прагнемо зміцнювати взаємостосунки та заохочувати співпрацю, емпатію та справедливість на благо всього людства».

    Нагадаємо, що в офіційній церемонії, під час якої Вселенський Патріарх особисто привітав, а також під час свого виступу інших лауреатів премії, взяли участь архієпископ Америки Елпідофор, єрархи Вселенського престолу та інших Церков, політики, дипломати, вчені та багато архонтів і представників грецької діаспори.

    Нагадаємо новий генконсул України в Стамбулі відвідав Вселенський патріархат. Також вселенський патріарх Варфоломій відвідає Афіни де помолиться разом з духовенством Грецької Православної Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне