Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Священний Синод Румунії: Ми переживаємо надзвичайно важкий час, тож потребуємо молитви

    Священний Синод Румунської Православної Церкви вважає, що людство переживає надзвичайно складний час з точки зору збереження здоров’я та життя, коли нова епідемія, яка поширилася по всьому світу, зачепила багато людей.

    У цей період ми дуже потребуємо молитви та братерської підтримки, дуже потребуємо наближення до Бога та прояву практичної солідарності з іншими людьми», – передає Священний Синод Румунської Православної Церкви в енцикліці до першої неділі Різдва Христового.

    Члени Синоду наголошують, що піст – це насамперед «підготовка та очищення душ і тіл, через Святу Сповідь і Святу Євхаристію, а також через милосердя».

    «Тому ми закликаємо кліриків і мирян нашої Святої Церкви збирати продукти, одяг та ліки через парафії, монастирі, деканати та єпархіальні центри. Вони будуть розподілені серед тих, хто страждає і потребує допомоги: багатодітних малозабезпечених сімей, людей похилого віку, тих, кому не вистачає підтримки з боку великої родини, особливо в сільській місцевості», – йдеться в енцикліці.

    Ієрархи дякують священнослужителям та вірним за щедрість, виявлену минулого року.

    Священний Синод Румунської Церкви також нагадує вірним, що 2021 рік став Урочистим роком душпастирства румун за межами Румунії та роком пам’яті спочилих у Господі.

    «Ми також закликаємо румун з усього світу вшанувати пам’ять та місця поховання відійшли у вічне життя, оскільки лише молитва та вдячність здатні забезпечити живі стосунки душ. Духовне спілкування міцніше за фізичну смерть тіла».

    Найсвіжіше

    Популярне