Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    П’ять років тому голова ВРУ зустрівся із Вселенським патріархом, і тоді я повірив, що томос буде, – історик

    П’ять років тому відбулася доленосна зустріч Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та Вселенського Патріарха Варфоломія.

    Про це нагадує у Фейсбуці історик та релігієзнавець Андрій Ковальов, який на той час був прессекретарем Андрія Парубія. Він зазначив, що після цієї зустрічі повірив, що Томос буде.

    «5 років тому, 19 листопад 2016 року на Фанарі у резиденції Вселенського Патріарха відбулася ця доленосна зустріч до якої ми були дуже добре підготовлені. Ми вже мали списки та імена єпископату, який би підтримав створення Помісної Української Православної Церкви, зокрема з-поміж ієрархів Російської Православної Церкви в Україні», – йдеться у дописі Ковальова.

    Крім того, тоді вперше прозвучала пропозиція створити Ставропігію Вселенського Патріархату в Україні, після проголошення Автокефалії ПЦУ.

    «У висновку — ми отримали впевненість у тому, що Томос для УПЦ буде, але і отримали багато домашнього завдання. Тож було зрозуміло, що на його вирішення піде не менше року, а то й двох», – підсумував Андрій Ковальов.

    Найсвіжіше

    Популярне