Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Завершився 17-й Синод Асамблеї православних єпископів Австрії

    У Відні завершилась 17-та щорічна сесія Асамблея православних єпископів Австрії: Константинопольської, Румунської, Сербської та інших церков. Вона відбулась 8 листопада 2021 року, у приміщенні Священної Митрополії Австрії, під головуванням єрарха Вселенського патріархату митрополита Австрійського Арсенія (Кардамакіса). У зустрічі взяли також участь єпископ Сербської православної церкви Андрій, митрополит Румунської православної церкви Серафим, а також представники інших Церков і парафій.

    Про це повідомляє сайт Австрійської митрополії Вселенського патріархату.

    Православні єпископи на 17-му Синоді обговорили свої різні пастирські турботи, ускладнення та виклики, які виникли і продовжують виникати через пандемію Covid-19, а також запобіжні заходи що допоможуть зупинити пандемію.

    Духовенство торкнулось питання нещодавнього введення в школи курсу етики. Також було поінформовано присутніх про хід переговорів щодо запланованого створення кафедри релігійної педагогіки.

    Після щорічної доповіді протоєрея Олександра Лапіна про діяльність православного військового капеланства відбулися консультації щодо підготовки до наступної загальноправославної молодіжної зустрічі запланованої на наступний рік.

    Потім єпископ Андрій (Сербська ПЦ) повідомив про численні заходи в сфері екуменізму, підкресливши, зокрема, загалом позитивний та братерську атмосферу, яка переважає.

    Ще одним питанням, над яким дискутували православні єпископи, було ставлення православної церкви до всюдисущої та актуальної проблеми клімату та захисту навколишнього середовища.

    Митрополит Арсеній (Вселенський патріархат) висловив радість щодо можливості зустрітися особисто після довгого часу та плідної співпраці у братньому дусі.

    Найсвіжіше

    Популярне