Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній обговорив з послом Ізраїлю питання співпраці

    Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній 11 листопада провів у своїй резиденції зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Міхаелем Бродським. Сторони торкнулися питань співпраці, паломництва українських вірян до Святої землі, будівництва меморіалу в Бабиному Яру, агресії Російської Федерації і порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Митрополит Епіфаній поінформував високоповажного гостя про розвиток Православної церкви України і процес вільного приєднання до неї православних громад.

    «Якщо громада визначилася переважною більшістю голосів, то вона має законне право бути в ПЦУ і ми захищатимемо це право, незважаючи на штучно створювані провокації», – сказав митрополит Київський і всієї України.

    Також учасники зустрічі обговорили засудження проявів антисемітизму, епідеміологічну ситуацію в Україні і світі та споживацьке ставлення людства до навколишнього середовища, у контексті нещодавнього кліматичного саміту у Глазго.

    Окрім того, йшлося про нововиявлених Праведників народів світу з України, церемонія відзначення яких має незабаром відбутися.

    Найсвіжіше

    Популярне