Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ затримала ката з «ДНР», який знущався з полонених ЗСУ

    У Києві контррозвідники СБУ затримали бойовика терористичної організації «ДНР», очільника незаконної в’язниці на тимчасово окупованій території Донецької області «Ізоляція» Дениса Куліковського.

    Про це повідомляє Українська Правда та сайт СБУ.

    За інформацією СБУ, цей чоловік організовував та брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях протиправно ув’язнених громадян України. За словами його жертв, під керівництвом “Палича” в’язнів били, різали, душили, топили, катували електричним струмом та ґвалтували. Окрім цього, Куликовський практикував такі методи психологічного впливу як поховання заживо та інсценування розстрілів.

    Наразі стосовно колишнього бойовика проводяться визначені законодавством процесуальні дії. Зокрема щодо його доставлення до суду для обрання запобіжного заходу, а також отримання додаткової інформації про його протиправну діяльність.

    ДЕНИС КУЛИКОВСЬКИЙ, СКРІН ІЗ ВІДЕО ТСН

    Зловмисника затримали у межах раніше відкритого кримінального провадження за 4 статтями Кримінального кодексу України. Його звинувачують у торгівлі людьми, створенні терористичної групи чи терористичної організації, створенні не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, порушенні законів та звичаїв війни.

    “Ізоляція” – тюрма бойовиків “ДНР”. Люди, яким довелося туди потрапити, називають її катівнею, концтабором та навіть пеклом.

    Нагадаємо, раніше Духовний Фронт України повідомляв, що за вісім років війни на Донбасі бойовики облаштували понад 160 катівень.

    Денис Куликовський, фото з ФБ Станіслава Асєєва

    Найсвіжіше

    Популярне