П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Духівник Моспатріарха Кіріла пояснив коронавірус шануванням Сталіна і Леніна в Росії

    Шанований в Росії старєц, особистий духівник очільника Російської православної церкви патріарха Кіріла (Гундяєв) схиархімандрит Ілій (Ноздрін) пов’язав епідемію коронавірусу з тим, що народ РФ продовжує шанувати історичних лідерів комуністичного руху Владіміра Лєніна та Іосіфа Сталіна.

    Клірик, який, до слова, сам переніс захворювання на COVID-19, в етері телеканалу “Спас” зауважив: “Всі народи, навіть неправославні, вони проти комунізму. Ми не відмовились від кумира, яким багато росіян вважають Ульянова. Головна причина цієї хвороби, що люди шанують його як кумира. Це страшна річ, тому що він вчиняв блюзнірство, за його бажанням розорювались храми. Чи швидше ми припинимо його шанування, цього гада, тоді, я вважаю, припиниться хвороба”, – цитує “Говоріт Москва” промову Ілія (Ноздріна).

    Водночас, представники партії “Комуністи Росії” назвали слова духівника Моспатріарха Кіріла (Гундяєва) пропагандою.

    Зокрема очільник центрального комітету вказаної партії Максим Сурайкін зауважив: “Ми вже не перше десятиліття з вуст попів і мракобісів чуємо нападки на совєтський період, Лєніна і Сталіна. На щастя, вирішувати не цим панам у рясах. У церковників, якщо згадати, у них взагалі руки по лікоть в крові. А до Сталіна вони несправедливі зовсім, тому що саме він підтримав РПЦ. Церква завжди боролась за душі і уми населення, щоб йшли пожертви. Ми знаємо, що патріарх у нас мільярдер доларовий”, – відповів він на заяви представника російського духовенства.

    Поряд з усім сказаним, схиархімандрит Ілій (Ноздрін) не пояснив, як саме шанування Лєніна і Сталіна в Росії спромоглось спричинити епідемію світового масштабу, а його опонент з компартії Максим Сурайкін не повідомляє, коли росіяни все ж припинять захоплюватись постатями одних з найбільших катів та деспотів в історії людства. Тож у протистоянні різних скрєп “русского міра”, як і раніше, торжествує середньовічне невігластво і безглуздя.

    Найсвіжіше

    Популярне