Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Поки у РПЦвУ відкрили пам’ятника російським князям, в ПЦУ освятили пам’ятника борцям за волю України

    У Нікополі на Дніпропетровщині на території храму ПЦУ відкрили пам’ятник «Борцям за волю України». Натомість біля каплиці РПЦвУ відкривають пам’ятник російським князям, що показує наскільки різняться дві Церкви.

    Про це написав благочинний ігумен ПЦУ Меркурій (Святослав Скороход).

    «Дві Церкви два погляди на своїх Героїв. Якими векторами відрізняються Православна Церква України від Російської Православної Церкви в Україні в Нікополі? У одному храмі відкривають пам’ятник “Борцям за волю та свободу України”, а в іншому – пам’ятник російським князям», – написав священник ПЦУ.

    Відкриття пам’ятника на честь «Борців за волю і свободу України» на території храму св. прав. Петра Калнишевського відбулося 3 листопада. Архієпископ Дніпровський ПЦУ Симеон з собором духовенства звершив освячення пам’ятника.

    Архієпископ ПЦУ сказав, що пам’ятний меморіал для всіх нас буде справді знаком пам’яті про тих усіх, хто віддав своє життя за нашу свободу, за незалежність нашої батьківщини України від давніх століть і аж до сьогоднішніх героїв, які, можливо, і цими днями віддали свою безсмертну душу як найбільший скарб.

    Найсвіжіше

    Популярне