П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх отримав нагороду людської гідності та відвідав обід релігійних лідерів Нью-Йорка

    Вранці, 1 листопада 2021 року, Вселенський Патріарх Варфоломій отримав нагороду за людську гідність від Американського єврейського комітету (AJC).

    Президент комітету Гаррієт Шлейфер, голова міжрелігійних справ Бобі Барух та директор міжрелігійних та міжгрупових зв’язків рабин Ноам Маранс вручили нагороду, яка є точним факсимільним аркушем глави 1 книги Буття в Біблії Кенікотта, освітленої єврейської Біблії, повідомляє orthodoxtimes.com

    Рабин Маранс заявив, що нагорода відзначає «особливу турботу Вселенського патріарха про людство та навколишнє середовище, виняткову відданість міжрелігійному співіснуванню та необхідний розвиток ортодоксально-єврейських відносин».

    Після презентації Його Всесвятість відвідав Грецьку Православну Архиєпархію Америки, де благословив співробітників Архиєпископії в каплиці Святого Павла, а пізніше відвідав обід для релігійних діячів Нью-Йорка.

    Серед присутніх були Його Високопреосвященство кардинал Тімоті Долан, архієпископ Нью-Йорка; рабин Артур Шнайер; Його Преосвященство єпископ Давид, Президент Постійної Конференції Східних Православних Церков; Його Високоповажність архієпископ Габріеле Джордано Качча, постійний спостерігач при Організації Об’єднаних Націй; та преподобний Джозеф МакШейн, президент Фордхемського університету.

    У своєму виступі кардинал Долан сказав про Вселенського патріарха: «Ви для нас ікона. Мені кажуть, що коли ти дивишся на ікону, ти дивишся крізь ікону в потойбічне. І коли ми бачимо вас, коли ми спостерігаємо за вами, ми відчуваємо трансцендентне, ми відчуваємо потойбічне, ми відчуваємо духовне. І це нам дуже-дуже потрібно».

    Пізніше Його Всесвятість взяв участь у молитвах подяки та вечері з митрополитом Йосифом в Архиєпархіальній каплиці Антіохійської Архієпархії в Нью-Джерсі в понеділок.

    Найсвіжіше

    Популярне