П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    “Стер все бігом”: з рівненського храму РПЦвУ силоміць вигнали журналістів телеканалу “Рівне 1” (ВІДЕО)

    У Рівному із Воскресенського кафедрального собору, де в нижньому храмі проводить богослужіння  РПЦвУ, застосовуючи силу, вивели знімальну групу телеканалу “Рівне 1”, яка готувала матеріал про нехтування карантинними обмеженнями.

    Як повідомляє “Рівне 1”, знімальна група не встигла пробути у храмі і хвилини, як з тісного натовпу вийшло двоє чоловіків, ймовірно працівники церкви. Схопили оператора і силоміць повели до виходу.

    Люди вимагали видалити усе, що зняли усередині, виводили штовхаючи самих же вірян та пояснючи це тим, що вони повинні захищати свої інтереси.

    Метою каналу було висвітлити дотримання епідеміологічних обмежень, однак така кількість яскравовиражених противників вакцинації дещо здивувала. Саме тому одним храмом не обмежилися. У Свято-Георгіївському подвір’ї Московського Патріархату побачили правоохоронців. І тут віряни не підтримують вакцинацію.

    Такі настрої у людей можна пояснити тим, що відбувається поруч. Тут буквально за кілька метрів від храму роздають цікаві бланки з формулюванням про відмову від участі в нібито медичних експерементах.

    У Рівненській області діють обмеження “червоної зони” – заборонено всі масові, в тому числі і релігійні заходи.

    Це пов’язано насмперед з ростом захворюваності. У лікарнях міста закінчуються вільні місця, а люди все тяжче переносять недуг. Попри це можливість проводити богослужіння все ж є. Для цього необхідно створити умови, на одного учасника має бути не менше 4 квадратних метрів площі. А у присутніх повинен бути ПЛР або експрес- тест чи ковід сертифікат.

    Протоієрей та священник Покровського собору Петро Мартинюк розповідає – Православна церква України та всі ті кофесії, які також входять до рівненської ради церков, тобто протестанти та католики – спільно сформували відповідальну позицію, та намагаються доносити своїм вірянам, про небезпеку епідеміологічної загрози.

    Священник закликає вірян проявити свідомість і дослухатись до закликів медиків дотримуватись карантинних обмежень. А ми в свою чергу закликаємо вірити лише в перевірену інформацію стосовно вакцинації та не поширювати фейки.

    Найсвіжіше

    Популярне