Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх здійснив пастирський візит до Піттсбурзької і Чиказької митрополій

    Вселенський патріарх Варфоломій І та офіційна делегація Константинопольської Церкви вирушили з Вашингтона, округ Колумбія, до Піттсбурга, Пенсільванія, де відбувся урочистий теплий прийом почесних гостей митрополитом Савою та вірянами місцевої митрополії.

    «Повертаючись сюди до Піттсбурга, ми згадуємо нашу останню настанову вірним Америки того листопадового дня 1997 року: любити одне одного. Немає більшої сили для єдності та миру. Немає більшого дару, який ви можете дати нашому Господу Ісусу Христу. Немає більшого подарунка, який ви можете зробити своїм дітям. Немає більшого подарунка, який ви можете зробити один одному… ніж любов», – сказав присутнім Вселенський патріарх Варфоломій І, передає orthodoxtimes.com.

    Фото: orthodox times

    Члени парафії Грецької православної церкви Всіх Святих у Вейртоні, Західна Вірджинія, також прийняли у себе патріарха Варфоломія, архієпископа Елпідофора, митрополита Саву та весь склад офіційної делегації.

    Фото: orthodox times
    Фото: orthodox times

    Крім цього, Вселенський патріарх Варфоломій І, архієпископ Елпідофор та офіційна делегація прибули в Саут-Бенд, штат Індіана, де їх привітав митрополит Чиказький Нафанаїл.

    «Ми приїхали у відоме місто Саут-Бенд, щоб сприяти роботі екуменічного діалогу та екологічної справедливості, прийнявши від відомого Університету Нотр-Дам ступінь доктора юридичних наук з почесним дипломом. Ми отримаємо цей почесний диплом від імені Константинопольської Матері-Церкви, нашого Вселенського Патріархату, Першого Престолу Православ’я», – зазначив у своїй промові вселенський патріарх.

    «… Ми бачимо тут, у серці американського ландшафту, безмежні можливості для відкритості, діалогу та духовного зростання. Тому всім серцем і душею благословляємо вірних священнослужителів і вірян, молячись, щоб Божа щедра милість завжди була з вами, нині і повсякчас. Амінь», – підсумував Вселенський патріарх Варфоломій І.

    Найсвіжіше

    Популярне