Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній обговорив з віцепрезидентом Єврокомісії захист релігійної свободи

    Предстоятель помісної Української Православної Церкви 29 жовтня зустрівся у своїй резиденції з віцепрезидентом Європейської комісії з популяризації європейського способу життя Маргарітісом Схінасом.

    Під час спілкування йшлося про релігійну ситуацію й захист релігійної свободи, євроінтеграційні процеси в Україні, а також про досвід і перспективи взаємодії релігійних організацій з європейськими інституціями, – повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Окрім того, митрополит Епіфаній розповів високоповажному гостю про розвиток і становлення Православної Церкви України, взаємодію з іншими помісними Церквами, зокрема з Елладською Православною Церквою та монастирями Афону, де українські паломники завжди мають тепле приймання.

    Своєю чергою, Маргарітіс Схінас запросив предстоятеля ПЦУ до подальшої співпраці, зазначивши, що релігійні спільноти є невід’ємною частиною європейського простору.

    У зустрічі також взяв участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

    Того ж дня пан Маргарітіс Схінас зустрівся із представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

    Релігійні лідери України засвідчили підтримку справи долучення нашої держави до Європейської спільноти, зазначивши при цьому важливість збереження духовного коріння Європи. Також сторони торкнулися конкретних питань допомоги тим, хто страждає від беззаконня, зокрема на окупованих територіях України. Було висловлене спільне бажання продовжити співпрацю між Радою, як інституцією українського громадянського суспільства, та  інституціями Європейського союзу.

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне