Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    Відчутна поразка агресора: Окупанти в Криму цинічно маніпулюють темою скіфського золота

    Російська окупаційна адміністрація в українському Криму, як і їхні кремлівські куратори, болюче переживають поразку в суді Амстердама, рішенням якого колекція з 565 музейних експонатів скіфської доби (скіфське золото) визнана власністю України і підлягає поверненню до нашої держави, а не тимчасовій окупаційній владі Криму.

    Тож окупанти висловились стосовно того, чим вони можуть замінити вітрини, де раніше розміщувалось скіфське золото. Зокрема, так званий радник окупаційного глави окупованого Криму Олєг Крючков заявив, що в музеях півострову замість історичних експонатів будуть вивішені таблички “Вкрадено Україною в Амстердамі” (мовою оригіналу: “Украдено Украиной в Амстердаме”).

    “Кримська колекція скіфського золота була фактично викрадена у кримчан. Тому логічно на кожну порожню вітрину, де могли б експонуватись наші артефакти, в музеях Керчі, Сімферополя чи Бахчисарая покласти табличку: “Вкрадено Україною в Амстердамі”, – цитують “Новости N” слова окупанта.

    Більш того, представник путінського режиму в окупованому Криму заявив, що переконаний у тому, що всі пам’ятки незабаром будуть повернені на територію півострову.

    На той факт, що суд Амстердама прийняв обґрунтоване і законне рішення на користь України, російський пропагандист і окупант Крючков не зважає.

    Нагадаємо, 26 жовтня 2021 року президент України Володимир Зеленський поінформував українців про перемогу у справі про скіфське золото. “Ми завжди повертаємо своє. Спочатку повернемо “скіфське золото”, а потім і Крим”, – прокоментував глава держави рішення суду, згідно з яким колекція має бути повернена Україні, а не в окупований Росією Крим.

    Найсвіжіше

    Популярне