П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Суд прийняв рішення про примусовий привід юристки “УПЦ КП” Неоніли Ткаченко на засідання у справі про шахрайство

    Київський районний суд міста Одеса 31 серпня 2021 року прийняв ухвалу про примусовий привід на судове засідання одіозної юристки, захисниці ліквідованої релігійної організації “УПЦ КП”, Неоніли Ткаченко. Такий захід було застосовано у відношенні неї, оскільки вона понад десять разів не з’являлась на засідання у справі, за якою її обвинувачують у шахрайстві.

    Про це йдеться у відповідному судовому документі, що опинився у розпорядженні “Релігійної правди”.

    Зображення взято з “Релігійна правда”
    Зображення взято з “Релігійна правда”

    В ухвалі сказано, що пані Ткаченко ігнорує судові засідання, починаючи від травня 2020 року. При цьому, прокурор наголошує, що обвинувачена знала про ці засідання, оскільки неодноразово направляла на електронну адресу суду заяви про відвід головуючого судді Прохорова П.А.

    Таким чином, на думку прокурора та потерпілого Угляра В.В., вона затягувала розгляд справи по суті.

    Згідно з рішенням суду, правоохоронці мали виконати примусовий привід Неоніли Ткаченко на засідання 12 жовтня 2021 року. Чи вдалося їм виконати судову ухвалу, наразі, невідомо. Сама Ткаченко ані в соцмережах, ані в інший спосіб, про цю подію не інформувала.

    Відомо, що одеську юристку Неонілу Ткаченко обвинувачують у шахрайстві у великих масштабах. За ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України їй може загрожувати позбавлення волі строком до трьох років.

    Колишні клієнти Ткаченко, яким вона обіцяла юридичну допомогу і захист, звинувачують її у привласненні їхніх коштів і невиконанні взятих на себе зобов’язань. Зокрема, потерпілий Угляр В.В. заявляє про привласнення юристкою 9,5 тисяч доларів США.

    Також у відкритому доступі є дані про численні судові засідання у справах, за якими Неонілу та її цивільного чоловіка Андрія Сидоренка звинувачують у втручанні в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта або працівника державної виконавчої служби.

    Також “Релігійна правда” нагадує, одеська юристка Неоніла Ткаченко активно протидіє Православній церкві України, виступаючи на боці представників ліквідованої “УПЦ КП”. До прикладу, відомий випадок, коли вона об’єднала зусилля з представниками РПЦвУ (так званої УПЦ МП) в Арцизі, щоб не дати парафіянам ПЦУ продовжити будівництво покинутої каплички.

    Ткаченко регулярно представляє інтереси почесного патріарха Філарета у справі про оскарження ліквідації УПЦ КП як юридичної особи.

    Найсвіжіше

    Популярне