Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Сьогодні святкують пам’ять апостола Якова: Українська Церква розповіла про цього святого

    22 жовтня православні в Україні вшановують пам’ять одного з 12 найближчих учнів Господа Ісуса Христа — апостола Якова Алфеєва.

    Про це нагадують у Православній церкві України.

    Святий Апостол Яків Алфеїв походив із галілейського міста Капернаума і був покликаний до служіння самим Ісусом Христом разом зі своїм братом, апостолом та євангелистом Матфеєм. Спершу апостол Яків Алфеїв здійснював своє служіння в Юдеї, згодом супроводжував апостола Андрія Первозванного під час його подорожі в Едесу. Він ревно проповідував Боже слово в Газі та Елевферополі, і своїм сумлінним служінням здобув від навернених ним у Христову віру ім’я насіння Божого — адже, наче зерно, сіяв у їхніх серцях віру Господню, — йдеться у дописі ПЦУ у Фейсбуці.

    За свою відважність у благовістуванні, викритті й засудженні нерозумних рішень апостол Яків прийняв мученицьку смерть дорогою в Єгипет в місті Острацині, будучи розіп’ятим на хресті подібно до свого Вчителя.

    «Вшановуючи сьогодні пам’ять святого апостола Якова Алфеєва, у молитві просимо його навчити нас щирості в любові до Бога, сумлінності й відданості своєму покликанню, здатності до самопожертви заради своїх близьких та свого служіння», – підсумували в Українській Церкві.

    Найсвіжіше

    Популярне