Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск Вселенському патріарху: Дякуємо, що вказали шлях діалогу

    Свої сердечні побажання Вселенському Патріарху Варфоломію І з нагоди 30-ї річниці його сходження на патріарший престол Константинопольської церкви висловив у листі глава Католицької Церкви папа Франциск.

    «Я молю Бога, щоб Він дав вам здоров’я, духовну радість і божественну благодать, щоб підтримати кожен аспект вашого високого служіння», – сказав папа Франциск, передає orthodoxtimes.com.

    В іншому місці свого листа, папа посилався на свої стосунки з Вселенським патріархом. Цей зв’язок, як він зауважив, з плином часу переріс у братню дружбу, яка зміцнювалась під час їх численних зустрічей, і вказує на їхнє взаємне розуміння «нашої спільної пастирської відповідальності перед нагальними викликами, з якими сьогодні стикається людство».

    «Щиро дякую за те, що ви вказали на шлях діалогу в любові та правді, як єдино можливий шлях примирення між християнськими віруючими та відновлення повноцінного суспільства. З Божою допомогою це шлях, по якому ми, з глибокою впевненістю, будемо йти разом, як близькість і солідарність між нашими Церквами», – підкреслив понтифік.

    Нагадаємо, Варфоломій І був обраний, як Вселенський патріарх, Священним Синодом Вселенського престолу 22 жовтня 1991 року.

    Нагадаємо, під час візиту Його Всесвятості Варфоломія в Україну, президент України Володимир Зеленський підкреслив символізм того факту, що у рік коли Україна відзначає 30-річчя незалежності, патріарх Варфоломій святкуватиме 30-річницю сходження на патріарший престол.

    Найсвіжіше

    Популярне