Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    В Україні запустили віртуальний музей агресії РФ: 20 історій російських злочинів

    Український інститут національної пам’яті презентував 19 серпня Віртуальний музей російської агресії. Цей проєкт збирає і наочно ілюструє факти порушень Росією територіальної цілісності нашої держави. Зараз у музеї вже 20 історій російських злочинів. Кожен кейс – окрема подія, що містить опис, відео очевидців та телеканалів, записи з камер спостереження та іншу інформацію, яка допомагає зрозуміти перебіг подій.

    Про це повідомляє bigkyiv.com.ua

    В Українському інституті національної пам’яті кажуть, що цей віртуальний музей створили для тих, хто хоче отримати доступ до правди та для того, щоб зберегти пам’ять.

    Тут зібрана інформація, підтверджена офіційними українськими та міжнародними організаціями, як дозволяє зрозуміти, що насправді відбулося на українських територіях.

    «Чи ви помічник Державного секретаря США, чи ви студент-дослідник Східної Європи, чи журналіст з Африки, який намагається розібратися в подіях в Європі… Це для цих цільових аудиторій. Вчитель у школі теж може використати портал, щоб показати правдиву історію», – пояснює директор УІНП Антон Дробович.

    У віртуальному музеї є інформація про ключові події з початку окупації Криму у 2014-2015 роках, а також – про конкретних осіб й основні сфери, на які вплинула окупація частини території країни за ці роки.

    Експозиція щодо злочинів у Криму – лише початок. Далі у планах – кейси з окупації Донбасу.

    Найсвіжіше

    Популярне