Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Зеленський має розглянути петицію про встановлення камер у дитсадках

    Петиція на сайті Офісу президента про встановлення систем відеоспостереження в усіх закладах дошкільної освіти набрала понад 25 тис. підписів.

    Тепер президент Володимир Зеленський повинен її розглянути, пише “Газета по-українськи”.

    Петицію зареєструвала Аліна Ханумак 15 вересня 2021 року. Жінка прагне, щоб Верховна Рада розглянула законопроєкт, який зобов’язує території дитячих садків обладнати камерами: коридори, їдальні, спортивні та ігрові майданчики, класи й приміщеннях загального користування.

    Ханумак закликає дозволити батькам і керівництву дитячого садка віддалено спостерігати за територією в режимі реального часу.

    Ханумак вважає, що останнім часом збільшилася кількість випадків жорстокого поводження з дітьми в дитсадках з боку однолітків і вихователів. Без камер встановити факт жорстокого поводження практично неможливо.

    “При зверненні до уповноважених органів у разі жорстокого поводження з дитиною в більшості випадків такі органи залишаються безсилими за відсутності відповідних доказів або ж просто не вчиняють жодних дій”, – зазначила авторка петиції.

    У мережі опублікували відео, як у приватному дитячому садку Вишгорода на Київщині вихователька била і знущалася над вихованцями, пише Газета по-українськи. Запис зробили на приховану камеру батьки, чиї діти ходять до зазначеної установи.

    Найсвіжіше

    Популярне