Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Бухаресті діаспора провела фестиваль української релігійної пісні

    Комітет Бухарестської філії Союзу українців Румунії (СУР) організував V Фестиваль української релігійної пісні та поезії «Покрий нас чесним Твоїм Покровом, Пречиста Богородице».

    Про це Союз Українців Румунії повідомив у Фейсбуці.

    «На відкритті заходу голова Бухарестської філії СУР Михайло Трайста передав вітання голови СУР, депутата Миколи Мирослава Петрецького та розповів про важливість збереження та популяризації української релігійної пісні. Потім настоятель української парафії в Бухаресті Володимир Малкович відслужив короткий Te Deum на честь Пресвятої Богородиці», – йдеться в дописі.

    Возможно, это изображение (1 человек, стоит и в помещении)
    Фото Uniunea Ucrainenilor Din Romania

    За повідомленням, на сцені Art Ballroom Events виступив хор Української Церкви в Бухаресті, який виконав пісні присвячені Пресвятій Богородиці. Також відома скрипачка Наталя Панчек Колотило виконала низку релігійних пісень українських композиторів, а гітарист Дан Васілеску – християнські молитви та пісні.
    Крім того, на сцені заходу також виступили кілька поетів та акторів з Бухареста. Вони прочитали християнські вірші українською та румунською мовами.

    Возможно, это изображение (1 человек и в помещении)

    Нагадаємо, комісія з питань культури Союзу українців Румунії організувала V Національний фестиваль-конкурс мистецтв «Юні українські таланти Румунії», у якому взяли участь 192 учні з Сучавського та Марамуреського повітів, а також з Бухареста.

    Найсвіжіше

    Популярне