Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Кремль використовує спалах коронавірусу для насадження російської мови у Латвії

    Російська пропаганда використовує спалах захворюваності на коронавірус серед російськомовного населення Латвії для тиску на владу балтійської республіки та звинуваченні її у порушеннях прав російськомовних громадян.

    Відомо, що протягом останніх тижнів у Латвії спостерігається зростання кількості захворювань на ковід, при цьому, левову частку всіх нових випадків виявлено серед російськомовного населення республіки. Зокрема, у лікарні імена Паулса Стардиньша – найбільшій клініці держави, четверо з пяти пацієнтів, яких шпиталізують з діагнозом “коронавірус”, є російськомовними.

    Тенденцію миттю підхопили і почали використовувати в інтересах Кремля пропагандистські ЗМІ та ресурси. Цинічно пов’язуючи цифри статистики з, так званими, утисками прав російськомовних, прокремлівські видання поспішили звинуватити владу Латвії у критичній нестачі інформації про вакцинацію від коронавірусу російською мовою.

    Сайт фонду “Русскій мір”, який відомий поширенням пропагандистської інформації, посилається на свідчення окремих лікарів Латвії, які, нібито, запевнили російську сторону у тому, що більшість російськомовних пацієнтів не є противниками вакцинації, а є, нібито, “жертвами недостатньої поінформованості” про процедуру вакцинації.

    Як стверджують пропагандисти, поширення інформації про епідемію коронавірусу та вакцинацію від нього є питанням державного рівня. Саме держава, за їхнім твердженням, зобов’язана надати відомості із вказаного питання зрозумілою для всіх громадян мовою.

    У такий спосіб, роспропаганда вкотре звинуватила владу однієї з балтійських республік у, так званому, “порушенні прав російськомовних громадян” та продовжує чинити прямий тиск на Латвію, з метою збільшення частки російської мови в етері місцевих ЗМІ та на шпальтах друкованих видань.

    Найсвіжіше

    Популярне