Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    В Ставропольському краю закрили храм РПЦ, настоятель якого багато років допомагав бойовикам терористичних організацій “Л/ДНР”

    У селі Висоцькому, що в Ставропольському краю Російської Федерації, місцева влада закрила храм Архістратига Михаїла, а його настоятелю – священнику Російської православної церкви Петру Гриценко, який активно сприяв насадженню “русского міра” на українському Донбасі – дали вказівку у найкоротший час залишити населений пункт.

    Як інформує “DonPress” з посиланням на російські телеграм-канали, селянам аргументували закриття храму тим, що насувається морозна пора року. Однак, громада не вірить таким заявам чиновників, оскільки, до цього часу, богослужіння в культовій будівлі не припинялись протягом щонайменше 140 років.

    Настоятель храму священник РПЦ Пьотр Гриценко відомий тим, що є активним прихильником і сповідником ідеології “русского міра”. З перший днів російської агресії проти України він активно займався збором допомоги проросійському населенню окупованих територій та бойовикам терористичних організацій “ЛНР” та “ДНР”. Повідомляється, що він навіть особисто вербував найманців для участі у бойових діях проти України.

    Декілька років поспіль “високодуховний” служник “русского міра” проводив дитячий казачій фестиваль “Будущєє Росіі – ето ми”, коди обов’язково привозили дітей з окупованих Росією територій Луганської і Донецької областей України. При цьому, проведенню таких заходів не могли завадити навіть введені обмеження через пандемію Covid-19.

    Зараз священник фактично відсторонений від служби у храмі. В той же час, офіційні причинити відсторонення, як і причини закриття храму, не повідомляються.

    Найсвіжіше

    Популярне