Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ заснувала у Вірменії свою єпархію із центром в Єревані

    Російська Православна Церква заснувала на території Вірменії свою Єревансько-Вірменську єпархію. Центр єпархії РПЦ буде в Єревані.

    Про це йдеться у рішенні Синоду РПЦ, оприлюдненому 15 жовтня.

    «Утворити в межах Республіки Вірменія Єревансько-Вірменську єпархію Російської православної церкви. Єпархіальному архієреєві Єревансько-Вірменської єпархії носити титул “Єреванський і Вірменський” з кафедрою в місті Єревані», – йдеться в офіційному повідомленні.

    Єпископом на Вірменську кафедру РПЦ призначила Лєоніда (Горбачова) зі збереженням за ним посади заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків.

    Переважна більшість жителів Вірменії зараховують до себе Вірменської Апостольської церкви (ВАЦ), яка належить до числа давньосхідних (дохалкедонських Церков). Її вчення, традиції та обряди відрізняються від РПЦ.

    Нагадаємо, раніше Лєонід (Горбачов) обурювався, що ПЦУ створена «заокеанськими чиновниками» для того, щоб послабити московський патріархат і «розділити народи Росії та України».

    Також, грузинський історик зазначав, що окупованим містом Цхінвал, з точки зору церковної адміністрації, по суті керує єпископ Російської Церкви, архієпископ Владикавказький і Аланський Лєонід (Горбачов). Йому ж підпорядковується духовенство, що живе в Цхінвалі, яке служить на цій місцевості.

    Найсвіжіше

    Популярне