Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У Москві невідомі в масках намагались зірвати показ фільму про Голодомор

    У столиці Російської Федерації Москві група невідомих осіб намагалась зірвати показ фільму про Голодомор “Гарет Джонс” польської режисерки Аґнешки Голланд, який проходив 14 жовтня 2021 року в будівлі правозахисного центру “Меморіал”.

    Фільм “Гарет Джонс” (2019) – це кінострічка, що розповідає про британського журналіста, який у 1933 році таємно приїхав з Москви до України і став першим західним репортером – свідком жахливих подій, який писав про Голодомор в Україні.

    Під час показу фільму група невідомих у масках увірвалась на сцену, вигукувала “Ганьба” і “Геть фашизм”. Поліціянти, при цьому, у ситуацію не втручались, пише “Новая газета” з посиланням на слова актора Євгєнія Рєдько, який став очевидцем подій.

    Згодом кінопоказ було відновлено, а до будівлі прибули співробітники карного розшуку, підрозділи Росгвардії, співробітники Центру боротьби з екстремізмом.

    Навіть після завершення перегляду фільму, російські правоохоронці довго не відпускали всіх присутніх, проводили опитування та вилучали записи з камер відеоспостереження.

    Силовики з’ясовували у відвідувачів кінопоказу, яким чином вони дізнались про запланований перегляд стрічки Аґнешки Голланд “Гарет Джонс”, і чи мали вони раніше судимості.

    Найсвіжіше

    Популярне