Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій і папа Франциск взяли участь у відкритті кафедри екології

    Вселенський патріарх Варфоломій разом з папою Франциском в четвер, 7 жовтня були присутні у Папському Латеранському університеті на церемонії відкриття кафедри екології та навколишнього середовища імені Папи і Патріарха.

    Про це повідомляє Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні».

    В амфітеатрі, заповненому кардиналами, духовенством, академіками, членами дипломатичного корпусу і студентами, виступили генеральна директорка ЮНЕСКО пані Одрі Азуле, високопреосвященний кардинал Анджело де Донатіс, канцлер університету Едим пан Вінченцо Буономо, ректор, і, на завершення, Вселенський Патріарх і Папа Римський.

    Ця кафедра ЮНЕСКО, як відзначили всі доповідачі, буде сприяти кращому вивченню питань захисту навколишнього середовища, цього дару Божого людству.
    В другій половині дня два церковних лідерів взяли участь в завершальному заході щорічного зібрання, в черговий раз організованого у цьому році спільнотою Агіос Айгіді в історичному місці Колізею.

    У заході взяли участь представники Святих Православних Церков Москви, Сербії і Румунії, а також інших Давньосхідних Церков та інших конфесій і релігійних спільнот. Захід також привітала пані Ангела Меркель, канцлерка Федеративної Республіки Німеччина.

    Ввечері патріарх Варфоломій благословив трапезу в резиденції посла Лівану в Італії пана Міра Дахір.

    Найсвіжіше

    Популярне