Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся із професором Індіанського університету (США) Девідом Вільямсом

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся із керівником Центру конституційної демократії Індіанського університету (США) професором Девідом Вільямсом. Сторони обговорили актуальну релігійну й соціально-політичну ситуацію в Україні, а також російську агресію проти нашої держави.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «Вітаю Вас у духовному осерді України – Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі, який став також центром вшанування Героїв Небесної сотні та полеглих захисників України. Незабаром виповниться три роки з того часу, як ми отримали без перебільшення історичний і доленосний документ – Томос про автокефалію, який вже назавжди змінив хід нашої історії. Однак боротьба триває, боротьба духовна й боротьба фізична – з агресором і окупантом. Але вороги не врахували силу духу українського народу, який стоїть на захисті Батьківщини, тому взяти Україну вони не зможуть. Адже людина із могутньою зброєю все одно не зможе перемогти, якщо дух її слабкий», – зокрема сказав Його Блаженство.

    «Для мене це чудова нагода побачити духовне обличчя і духовний провід України, бо любов українців відчути дуже легко. Те, що відбулося на Майдані і те, як українські волонтери допомагають своїй армії на Донбасі – надихає увесь світ. Я хотів би, щоб якомога більше людей дізналися про це, адже це приклад того, що може зробити людський дух», – зазначив у свою чергу Девід Вільямс.

    У зустрічі також взяли участь голова правління центру конституційного моделювання Геннадій Друзенко, протоєрей Богдан Гулямов та протоієрей Петро Зуєв.

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне