Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: «Ми на власному досвіді знаємо, якою дорогою є ціна свободи, але ми боролися і будемо боротися»

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній звертаючись до делегації із США наголосив на тому, що українці продовжують виборювати свою свободу, віддаючи за неї свої життя.

    «Вам відомо про складну і трагічну історію України. Щойно ви вшанували пам’ять жертв більшовицького злочину проти людяності – Голодомору-геноциду 1932-33 років. Також ви вшанували пам’ять наших новітніх героїв, воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну від російської агресії. Усі ви знаєте низку меморіалів, які розташовані у центрі столиці вашої країни, у Вашингтоні, округ Колумбія. Один з них – меморіал, присвячений воїнам ООН, загиблим у Корейській війні. Я відвідував цей меморіал, коли перебував у Вашингтоні, і назавжди запам’ятав напис на ньому – «Freedom is not free» (Свобода має ціну, Свобода – не задарма). Наш народ заплатив та змушений продовжувати платити ціну за свою свободу», – сказав предстоятель митрополит Київський і всієї України Епіфаній, передає пресслужба ПЦУ.

    Він нагадав, як у Михайлівському соборі, знайшли захист учасники мирного протесту проти режиму Януковича, яких побили на Майдані Незалежності, і з цієї події розпочалася Революція Гідності. «Тут, біля стін храму, в страшні дні лютого 2014 року лежали тіла загиблих протестувальників, яких ми називаємо Небесною Сотнею».

    «Ми на власному досвіді знаємо, якою дорогою є ціна свободи, але ми боролися і будемо боротися за свій вибір: бути незалежною, демократичною, європейською державою», – підкреслив митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне