Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Історична драма. У прокат вийшов фільм, як комуністи на Вінниччині руйнували церкви і будували “нове життя”

    У Києві відбулася прем’єра історичної драми “Вірити” про події на Вінниччині 30-50-х років минулого століття. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на “EWTN Україна”.

    У фінальній документальній сцені фільму беруть участь єпископ Броніслав Бернацький,  священники і прихожани віряни парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії с. Мурафа Вінницької області. Автори фільму підкреслюють, що в основі фільму не використовуєтсья справжня історія життя Бернацького.

    “Сюжет фільму відбувається в Радянській Україні, на Вінниччині. У 1953 році головний герой Петро повертається після 30 років ув’язнення в Сибіру додому на Вінниччину, до своєї сім’ї. А далі флешбек переносить сюжет в 1920 роки. Саме тоді почались ті драматичні події, коли до влади прийшли комуністи. Вони агітували людей приймати ідеї радянської влади, відмовившись від Бога та віри і організовували руйнацію храмів. Петро зі своєю сім’єю та односельчанами був свідком та учасником подій, що стали великим випробуванням віри”, – йдеться в анонсі.

    Повідомляється, що 9 жовтня фільм демонструватимуть у Гнівані,  10 жовтня – у Мурафі,  17 жовтня,  – в Шаргороді, орієнтовно 7 листопада у Вінниці,  14 листопада – у Плебанівці й Козлівці Шаргородської громади.

    Найсвіжіше

    Популярне