П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Rapid Trident 2021: Капелани ПЦУ і США взяли участь у закритті україно-американських військових навчань

    На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки відбулась церемонія закриття українсько-американських військових навчань Rapid Trident  2021, які тривали з 20 вересня під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-полковника Олександра Сирського.

    Про це пише armyinform.com.ua.

    У заході взяли участь представники країн-учасниць навчань, а також Командування Сухопутних військ, оперативного командування «Схід» та інші. Серед капеланства були присутні: капелан 53-ї механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха священник ПЦУ Платон Моргунов, капелан Міжнародного центру миротворчості та безпеки священник ПЦУ Святослав Юрків, капелан Збройних сил США майор Джефрей Кол.

    Бригадний генерал Владислав Клочков відзначив, що у навчаннях взяли участь 15 країн-учасниць, понад 6000 особового складу, декілька сотень одиниць бойової техніки, українська авіація та прикриття з повітря від країн НАТО.

    «…спільне українсько-польсько-американське десантування, оцінювання українських підрозділів експертами НАТО і багато іншого. Нам дійсно є, чим пишатися! Навчання багатонаціональної бригади продемонструвало, що ми здатні разом протистояти загрозам демократії та сучасному світовому порядку. Підрозділи та штаби Збройних сил України, США, країн НАТО і держав партнерів досягли взаємосумісності, до якої прагнули. Ми можемо діяти разом на землі та у повітрі, створюючи нову архітектуру колективних оборонних дій. Тож навчання Rapid Trident  2021 досягли своїх цілей і продовжують зміцнювати відносини між союзниками, об’єднувати наші сили. Ми стали сильнішими, здобули нові знання,  обмінялися досвідом», ‒ зазначив співкерівник навчань бригадний генерал Владислав Клочков.

    Українсько-американські військові навчання Rapid Trident 2021 є завершальним етапом інтенсивних щорічних заходів з підготовки підрозділів Сухопутних військ ЗС України.

    Вони мають винятково оборонний характер та спрямовані на посилення національних оборонних спроможностей, відпрацювання спільних дій, поглиблення взаємосумісності зі Збройними силами США та інших держав-партнерів.

    – Навчання Rapid Trident 2021 продовжують підтримувати сили оборони та безпеки України. Протягом останніх десяти днів ми працювали над встановленням партнерських взаємовідносин, проводили спільні заходи з питань безпеки та формували взаємну впевненість у наших процедурах, які були визначені як стратегічні опори нашого спільного дому, який ми будуємо разом, – сказав співкерівник навчань полковник Майкл Хенсон.

    Найсвіжіше

    Популярне