Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    РЦП врегулювала порядок освячення секс-шопів та нічних клубів

    Російська православна церква вирішила роз’яснити священнослужителям порядок проведення обряду освячення приміщень та організацій з “сумнівною” моральною репутацією.

    Пов’язана така ініціатива з тим, що наприкінці вересня 2021 року священник міста Ліскі Воронезької області освятив аніме-магазин “Сихон”. Тоді власник магазину повідомив у ЗМІ, що аніме індустрія близька по духу до християнства. Боротьба зі злом та демонами, а також спрямованість на утвердження добра та любові притаманна практично всім творам вказаного напрямку.

    В РПЦ, як і годиться, побачили у вказаній події передвісник негативної тенденції, і вирішили зіграти на випередження і заборонити освячувати об’єкти “антиправославної”, на їх думку, спрямованості.

    Зокрема, очільник учбового комітету РПЦ протоєрей Максім Козлов розповів, що Моспатріархія забороняє освячення нічних клубів, секс-шопів, а також, лікарень, де проводять аборти.

    “Як сказано у преподобного Максима Сповідника, “немає речей дурних за своєю природою, є речі, дурні за своїм використанням”. Керуючись цим принципом РПЦ освячує приміщення і речі – головне, щоб вони використовувались на благо. Освячувати не варто те, що безпосередньо пов’язане з гріхом, наприклад, клініки, де роблять аборти, секс-шопи, нічні клуби”, – цитує “Ридус” слова клірика.

    Чому освячений православним священником аніме-магазин у Воронезькій області викликав у представників духовенства РПЦ асоціації з секс-шопами та нічними клубами, і вони поспішили проголосити заборону на освячення таких об’єктів, – це питання лишається без відповіді.

    Найсвіжіше

    Популярне