Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Це був нелюдський злочин – єпископ ПЦУ про розстріли в Бабиному Яру

    29 вересня в Херсоні, як і по всій Україні, вшанували пам’ять і молилися за жертв трагедії Бабиного Яру. Жалобний захід з заупокійною молитовною відправою та покладанням квітів у Херсоні відбувся біля меморіалу жертвам тоталітарних режимів за участі представників влади, громадськості, духовенства Православної Церкви України.

    «Зневага до людської особистості призводить до абсолютного знецінювання людського життя. Це був нелюдський злочин, — пише на своїй сторінці єрарх ПЦУ, єпископ Херсонський Никодим. — Нелюдський не тому, що звірячий, бо звірі так методично не винищують собі подібних, а тому, що це був воістину сатанинський задум. Це криваве біснування слуг тоталітарної нацистської машини ще раз показує, на що здатен тоталітаризм, і в чому його небезпека. І не суть важливо, чий тоталітаризм, чи нацистський, чи комуністичний, як то було під час Голодомору, у радянських концтаборах, у Камбоджі при пануванні «червоних кхмерів»… на жаль, прикладів безліч. Головне єдине – заперечення і зневага до особистості, та як наслідок знецінення людського життя – і боротися з ним слід у самому його зародку».

    Він додав, що під час окупації Києва у 1941-1943 роках німецькі окупанти у Бабиному Яру масово розстрілювали мирне населення і совєтських військовополонених.

    «Тут людей знищували за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації українських націоналістів, заручників, “саботажників”, порушників комендантської години, пацієнтів психіатричної лікарні та інших. Вічна пам’ять невинно убієнним!», – підсумував єпископ.

    Єпископ ПЦУ Никодим під час вшанування жертв Бабиного Яру / Джерело: Фейсбук

    Найсвіжіше

    Популярне