П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Священнослужитель Києво-Печерської лаври у грубій формі забороняв волонтерам вакцинувати та стерилізувати котів

    Незвичний інцидент відбувся 28 вересня 2021 року на території Києво-Печерської лаври Московського патріархату – священнослужитель, який відрекомендувався як архімандрит, забороняв волонтерам ловити котів для стерилізації та вакцинації.

    “24 канал”, з посиланням на телеграм-канал “Київ без цензури”, інформує, що на території лаври блукає багато котів, тож волонтери вирішили опікуватися ними. Вони лікують, вакцинують і стерилізують тварин.

    Та не всім, як виявилось, до вподоби така діяльність. Літній чоловік у священничому облаченні, який назвався архімандритом, але при цьому імені свого не назвав, розпочав суперечку з волонтерами, зауваживши, що стерилізація – це гріх.

    Волонтери відповіли клірику Моспатріархату, що мають дозвіл на стерилізацію і мають всі законні підстави виконувати свою роботу. Поряд з цим, вони зафільмували на мобільні пристрої перебіг конфлікту, відеозапис якого і було оприлюднено на телеграм-канал “Київ без цензури”.

    Священнослужитель, сповнений істинної “любові”, яку сповідують адепти “русского міра”, заперечив всі аргументи волонтерів, заявивши, що вони не мають жодного права, оскільки дозвіл може надати лише владика (митрополит Павел (Лебідь) – ред.), благословивши справу.

    Примітно, що під час суперечки архімандрит кілька разів намагався вигнати волонтерок з території обителі. З криками “забирайтеся звідси”, він, поза тим, так і не зміг ґрунтовну пояснити, на якій саме підставі він відчув за собою право виганяти людей з лаври.

    Найсвіжіше

    Популярне