П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній відвідав Надвірнянський будинок дитини

    Перебуваючи на Прикарпатті, Митрополит Епіфаній 27 вересня відвідав Івано-Франківський обласний спеціалізований будинок дитини у Надвірній, в якому зараз виховується понад 30 дітей, позбавлених батьківської опіки.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятеля Православної Церкви України супроводжували митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф та єпископ Коломийський і Косівський Юліан.

    Митрополита Епіфанія зустріли голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук та міський голова Надвірнянської МТГ Зіновій Андрійович, які спільно з Предстоятелем відвідали будинок дитини.

    Генеральний директор Івано-Франківського обласного спеціалізованого будинку дитини Івано-Франківської обласної ради Галина Кузнєцова розповіла життєві історії діток та про потреби їхнього закладу.

    Митрополит Епіфаній благословив дітей, а також поспілкувався з представниками влади та ЗМІ.

    «Сьогодні Церква відзначає свято Воздвиження, і в цей день ми говоримо про те, що кожен має нести свій особистий хрест. Ці дітки – позбавлені родини, важкохворі – вже несуть його. І він є важким, подекуди непідйомним для них, маленьких людей, які лише розпочали свій земний шлях. Кожен із нас може полегшити їхню ношу, допомогти у міру своїх сил, подарувати їм кілька днів, місяців, а то й років щасливого життя», – сказав Митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне