Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Асоціація реінтеграції Криму оприлюднила список членів “Російського союзу ветеранів Афганістану”, які брали участь в окупації півострову

    У березні 2014 року влада Російської Федерації провела низку церемоній нагородження “діячів” та “патріотів”, які брали безпосередню участь в окупації українського півострову Крим. Серед тих, хто був удостоєний державними відзнаками, опинились і 199 членів “Російського союзу ветеранів Афганістану” (РСВА), список яких опинився у розпорядженні Асоціації реінтеграції Криму, яка оприлюднила їх перелік на власному сайті.

    В Асоціації нагадують, що за запитом України у Чехії було затримано учасника окупації Криму Алєксандра Франчетті і вже готується його екстрадиція до нашої держави. Водночас, чимало аналогічних окупантів вільно пересуваються Європою в туристичних чи робочих цілях. Саме тому перелік їх імен може посприяти правоохоронним органам України у формуванні відповідних нових запитів до міжнародних органів правопорядку, після чого, низка окупантів може бути затримана та передана українській стороні для здійснення правосуддя.

    У повідомленні на сайті Асоціації йдеться, що четверо членів РСВА були нагороджені “Почесною грамотою за приєднання Криму”, дев’ять були удостоєні “Подяки президента РФ за приєднання Криму”, 186 – нагороджені “грамотою президента РФ за приєднання Криму”.

    В оприлюдненому списку вказані імена та паспортні дані нагороджених, в тому числі й лідера РСВА – російського сенатора Франца Клінцевича.

    “Переконані, що списки викличуть інтерес у представників волонтерського і експертного співтовариства, які займаються розслідуваннями військових злочинів Росії, а також привернуть увагу компетентних органів інших країн, на території яких фігуранти списків можуть тимчасово або постійно прибувати і в нинішні час”, – наголошують в Асоціації реінтеграції Криму.

    Найсвіжіше

    Популярне