Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Сьогодні православні християни святкують Різдво Богородиці

    Сьогоднішнє свято, Різдво Божої Матері, є першим великим святом у новому церковному році, який за Церковною традицією починається 1 вересня (початок індикту). У ПЦУ кажуть, що це символічно, бо народження Діви Марії розпочинає історію нашого спасіння, саме Вона була покликана стати Матір’ю Сина Божого.

    Господь, перш ніж народитися на землі як людина для спасіння світу, приготував Свою Пречисту Матір. З волі Божої Діва Марія народилася у Галілейському місті Назареті від праведних і добропорядних батьків Іоакима та Анни, які удостоєні називатись Богоотцями. Іоаким походив з царського роду Давидового, а Анна з роду первосвященника Аарона. Подружжя дожило до глибокої старості, але не мало дітей. У тодішньому світі, зокрема і серед юдеїв, безпліддя вважалось безчестям і покаранням Господнім, тож Іоакиму та Анні довелося перенести багато докорів, ганьби і випробувань. Але праведники не втрачали надії, вони молились і просили у Бога, щоби Він благословив їх дитиною. І їхні молитви були почуті: попри похилий вік, Господь дарував їм дочку, Пречисту і Преблагословенну Діву Марію, — розповіли в Православній Церкві Україні.

    Також в Українській Церкві запевнили, що не варто судити про справи Господні лише за зовнішніми ознаками чи у короткому часі.

    «Не треба думати, що Бог не чує наших молитов, якщо ми враз не отримуємо те, чого просимо у молитві. Терпеливість, смирення, віра і надія на Господа щедро винагороджуються. Випробування та страждання теж випадають нам неспроста. Наше земне життя – ніби іспит на зрілість, і від того, як ми його складемо, залежить наше подальше життя у вічності», – підсумували в ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне