Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Не пережив транспортування: Священник РПЦ помер під апаратом ШВЛ, бо лікарні наказали звільнити ковідні місця

    Священнослужитель Єкатеринбурзької єпархії Російської православної церкви, насельник верхотурського Миколаївського чоловічого монастиря єромонах Анатолій (Бачурин) помер у віці 48 років від ускладнень викликаних коронавірусом.

    Протягом останніх місяців новини на кшталт такої сприймаються читачами як проста статистика. Однак конкретна смерть представника Моспатріархату відверто дивує своїми обставинами.

    Клірик перебував у вкрай тяжкому стані і був підключений до апарату штучної вентиляції легень, коли керівництву лікарні, де він проходив лікування, прийшов наказ звільнити ліжка, передбачені для ковідних хворих.

    “Батюшка перебував у тяжкому стані, коли в Сисертську лікарню, де він перебував, 15 вересня прийшов наказ звільнити 230 ковідних ліжок і 8 ліжок в реанімаційному відділенні. Єромонах Анатолій перебував на апараті ШВЛ, а помер він через перевезення з лікарні”, – повідомив інсайдер видання “Uralweb”.

    У ситуації, що склалась, дивує лише те, що за умови критичного браку місць для ковідних хворих у російський лікарнях, представники путінського режиму і духовенство РПЦ гордо вихваляються великою кількістю побудованих та освячених за останні півтора роки храмів.

    Хоча в Моспатріархаті неодноразово заявляли, що причастя та сповідь є самими ефективними ліками від коронавірусу, за час епідемії стало відомо, що це точно не так. Та попри це, путінський режим продовжує забудовувати Росію саме храмами, а не лікарнями чи лабораторіями.

    Найсвіжіше

    Популярне