Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    “Російськомовний парафіянин РПЦвУ, який любить Росію” – дослідники презентували соціальний портрет найбіднішого українця

    Міжнародний республіканський інститут провів всеукраїнське муніципальне опитування, за результатами якого стала відомою відповідь на запитання “яким є найбідніший українець?”.

    Під час опитування з’ясувалось, що станом на сьогодні найбільше змушені економити на харчуванні мешканці міста Суми (34%). Також таку відповідь дали 30% жителів Маріуполя. До слова, лише 7% ужгородців економлять на їжі.

    Поряд з цим, економити для купівлі одягу, взуття змушені 35% дніпрян і 29% жителів Сєвєродонецька.

    Водночас, найменше скарг на відсутність коштів на базові потреби дослідники отримали опитуючи мешканців Івано-Франківська, Ужгорода, Львова, Києва і Тернополя.

    “Главком” звернув увагу на той факт, що саме у Маріуполі, Дніпрі, Сєвєродонецьку, а також у Сумах, Запоріжжі, Херсоні, Харкові та Одесі у побуті люди розмовляють російською мовою. У більшості цих міст з приязню ставляться до Росії. Наприклад, у Сєвєродонецьку таких “фанатів РФ” на восьмому році війни було виявлено 17%, а у Маріуполі – 14%. Ці ж міста лідирують і по показнику негативного ставлення щодо інтеграції України до ЄС та НАТО.

    В Одесі, Харкові та Маріуполі та інших загаданих вище містах найбільше парафіян Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП), духовенство та віряни якої часто виступають трансляторами пропаганди “русского міра”.

    Таким чином, з результатів дослідження випливає, що більшість українців, які вважають себе бідними, розмовляють російською мовою, не вбачають нічого поганого в агресії РФ відносно нашої країни, не підтримують прагнення вступу України до Європейського Союзу й НАТО, і є парафіянами РПЦвУ (УПЦ МП).

    “Главком” нагадує, лідером серед українських міст за рівнем задоволеності мешканців послугами та комфортом, які їм забезпечує місцева влада, стала Вінниця, а 56% громадян України підтримують економічну інтеграцію України з Європейським Союзом.

    Найсвіжіше

    Популярне