Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Чудове виправдання халатності російського МНС: У РПЦ заявили, що вогонь пристрастей страшніший за звичайне полум’я

    Нарешті з’ясовано справжню причину трагічних, масштабних лісових пожеж, які знищили декілька мільйонів гектарів лісу в російському Сибіру – в Російській православній церкві проповідують пожежникам РФ, що вогонь пристрастей є страшнішим за полум’я звичайне.

    Зокрема, такою заявою 17 вересня цього року відзначився очільник синодального відділу із взаємодії зі Збройними силами та правоохоронними органами єпископ Савватій (Загребельний). Архієрей прочитав проповідь співробітникам МНС РФ, які молились у храмі Христа Спасителя у день шанування ікони Божої Матері Неопалима Купина.

    Єписок Савватій (Загребельний) нагадав біблійну історію, коли вогонь не підпалив куща, і зауважив, що існує більш небезпечний вогонь для людини, який “спалює душу, прирікає людину на вічну муку – вогонь пристрасті, хіті, байдужості, скверни, злоби”, – цитує слова представника РПЦ “Серебяный дождь”.

    Після цих слів архієрея стало зрозуміло, чому влада РФ, зокрема посадові особи МНС, понад тиждень не віддавали наказу зупинити пожежі, аргументуючи це тим, що “загрози населеним пунктам та об’єктам економіки немає, а прогнозовані витрати на гасіння перевищують прогнозовану шкоду”.

    Адже, що таке якась лісова пожежа, що знищила понад три мільйони гектарів лісу та вбила більш ніж 10000 диких тварин, у зрівнянні з “вогнем, який спалює душі”, на боротьбу з яким, імовірно, і спрямовані основні зусилля російських вогнеборців під наставництвом Російської православної церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне