Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Відбувся VIII фестиваль богородичної пісні «Богородице Діво, радуйся»

    12 вересня у Львові, у дворику Успенської церкви, відбувся VIII фестиваль богородичної пісні «Богородице Діво, радуйся».

    Присвячений 30-річчю Незалежності України захід мав також благодійну мету, – передає пресслужба ПЦУ.

    Благословив фестиваль митрополит Львівський ПЦУ Макарій, який висловив вдячність присутнім диригентам і хористам за натхненну працю, що розвиває церковну культуру.

    В цей день піснеспіви подарували Львівський муніципальний хор «Гомін» (диригент Руслан Ляшенко), Народна хорова капела бандуристів «Галичанка» (диригент Руслана Дробот), хор «Воскресіння» парафії Воскресіння Христового УГКЦ м. Львова (диригент Христина Ониськів), братський хор «Ставрос» (диригент Руслан Ляшенко) та парафіяльний «Оранта» (диригент Любов Вальчак).

    Повчальне слово про історію і культуру в історичній парафії окреслив настоятель парафії протоєрей Ігор Бурмило.

    Захід проводила диригентка хору «Оранта» пані Любов Вальчак.

    Цього вечора прибули гості не тільки із м. Львова, але і м. Миколаєва та с. Зимна Вода, де є осередки Львівського ставропігійного Братства св. ап. Андрія Первозваного. Також семінаристи Львівської духовної семінарії ПЦУ на чолі із проректором о. Богданом Возняком сприяли організаційно та були присутні на мистецькому музичному заході.

    Спільною молитвою за Україну завершився недільний день у стінах давньої Ставропігії: колиски української культури древнього Львова.

    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне