П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Чехії затримали росіянина, який брав участь в окупації Криму. Злочинця планують передати Україні

    В столиці Чеської Республіки Празі правоохоронними органами було затримано громадянина Російської Федерації Алєксандра Франчетті. Росіянин обґрунтовано підозрюється у безпосередній участі в окупації Кримського півострову, а його затримання здійснено за офіційним запитом України.

    “РБК-Україна” з посиланням на російські ЗМІ інформує, що представник російської окупаційної адміністрації окупованого Криму Алєксандр Молохов встиг заявити, що Франчетті передадуть Україні “на вірну смерть”. Окупант, вочевидь забув, що смертна кара давно заборонена і не практикується в нашій державі.

    У повідомленні також йдеться, що Служба безпеки України перевіряє інформацію про затримання злочинця для планування подальших дій.

    Згідно з інформацією Центру “Миротворець”, Алєксандр Франчетті навесні 2014 року прибув з Росії до міста Севастополь, де увійшов до складу угруповання “Оборона Севастополя”, а згодом організував “розвідгрупу “Сєвєрний вєтєр”, яка займалась терором проукраїнського населення міста. Використовував псевдо “Алєксандр Крамаренко”.

    Франчетті брав безпосередню участь в спецоперації РФ з окупації Криму, за що нагороджений медаллю “За возвращєніє Крима”. У 2015 році був помічником депутатки окупаційного “законодавчого зібрання” міста Севастополь Ольги Хомяковой (партія “Єдіная Росія”).

    Найсвіжіше

    Популярне