П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Прагнув встановити лад за суворим монашим статутом: В Росії за дивних обставин зник намісник Заонікієвої пустині

    6 вересня цього року парафіяни Вологородської єпархії Російської православної церкви повідомили про зникнення намісника Заонікієвої Богородице-Володимирської пустині єромонаха Паісія (Новоженова). Востаннє клірика бачили на березі річки Вологди неподалік Спасо-Прилуцького монастиря.

    Про зниклого священника відомо, що його було призначено ігуменом обителі 1 липня цього року. Він одразу ж оголосив про наміри навести жорсткий лад в монастирі у відповідності до монашого статуту. Через свою діяльність він отримував численні погрози. Лише протягом останнього тижня до пустині двічі приїздили співробітники поліції.

    2 вересня єромонах Паісій (Новоженов) написав у власному блозі про викрадення його домашніх вихованців.

    “Всі знали, що у мене були домашні тварини, кошенята. Люди, у яких ще не відкрились духовні очі, прийшли й викрали всіх кошенят з монастирської трапезної. Сприяти викраденню могли лиш ті, хто живе зі мною під одним дахом. Промова моя не сентиментальність, а слово про добро і зло всередині церкви”, – цитує слова священнослужителя “Credo press”.

    “Зло завжди обирає найпідлішу тактику. Хотіли мені дошкулити. Вам вдалось. Я зупиняю всіляку працю з прикрашання Заонікієвого монастиря”, – написав клірик незадовго до зникнення.

    Найсвіжіше

    Популярне