Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ взяв участь у IX Національному молитовному сніданку

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 8 вересня взяв участь у IX Національному молитовному сніданку, що відбувся в столичному Українському домі.

    Відкриваючи захід, предстоятель помісної Української Православної Церкви промовив молитву Господню «Отче наш» та звернувся до присутніх зі словом, передає пресслужба ПЦУ.

    «Молитовний сніданок – традиція, яка дозволяє людям різних світоглядних переконань, але об‘єднаних вірою в Бога, засвідчити, яке особливе значення Він має у їхньому житті та житті всього суспільства. Право на свободу віросповідання – одне з фундаментальних прав людини. Воно включає в себе право сповідувати свою віру публічно та разом з іншими. Ми і робимо це, зібравшись разом, щоби показати: віра в Бога є не минулим, не музейним експонатом, а живою і завжди сучасною потребою, здатною змінювати людину і світ навколо. Наша віра в Бога спонукає нас до активної суспільної і громадянської позиції, адже Господь закликає нас бути свідками Його Правди перед всіма людьми. Бажаю всім нам бути такими добрими свідками. І нехай Боже благословення перебуває над нами!», – сказав митрополит Епіфаній.

    Цьогорічний Національний молитовний сніданок, присвячений 30-й річниці відновлення незалежності України, зібрав кількасот учасників. Серед них були представники Церков і релігійних організацій, конгресмени США, українські урядовці, народні депутати, політичні й громадські діячі, вчені, журналісти та представники творчої інтелігенції.

    Найсвіжіше

    Популярне