Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ Климент зустрівся з міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

    Третього вересня єрарх ПЦУ митрополит Сімферопольський і Кримський Климент обговорив з віце-прем’єр-міністром України – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексієм Резніковим широкий спектр питань щодо захисту прав громадян України, які перебувають на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь, зокрема, права на свободу віросповідання, на освіту українською мовою та на доступ до інформації.

    У зустрічі також взяв участь представник Крайової Ради Українців Криму Андрій Щекун, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «На саміті Кримської платформи я звернув особливу увагу на те, що окупаційна влада системно переслідує українців у Криму і кримських татар. Щодо української громади здійснюється політика тотальної асиміляції. Знищено освіту українською мовою, а використання самої мови в публічному просторі фактично заборонено. Знищено українські медіа, громадянські та політичні осередки. Українських активістів переслідують, кидають у тюрми. Під постійним тиском знаходиться громада Православної Церкви України, яка наразі залишилась чи не єдиним ковтком свіжого повітря для тих, хто опинився у заручниках окупантів. Ми на це реагуємо», – відзначив Олексій Резніков.

    Так, віце-прем’єр нагадав, що 18 серпня 2021 року, на своєму засіданні Кабінет Міністрів України схвалив 2 пакети санкцій до суддів РФ та інших посадових осіб, безпосередньо причетних до переслідування цивільного населення на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь.

    Проєкти відповідних документів підготовлено Мінреінтеграції спільно з Представництвом президента України в Автономній Республіці Крим та представниками громадськості, зокрема Крайової Ради Українців Криму (КРУК) – інституційним об’єднанням кримських організацій, що представляють інтереси українців в Криму.

    «Про ці ж факти говориться і в щойно оприлюдненій доповіді Генерального Секретаря ООН. Але ми переконані, що міжнародна спільнота може зробити більше і плануємо активізувати роботу щодо привернення міжнародної уваги до становища українців у Криму», – підкреслив віце-прем’єр-міністр.

    Нагадаємо митрополит ПЦУ Климент (Кущ) став громадським захисником арештованого в Криму журналіста

    Найсвіжіше

    Популярне