Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Помер «єпископ УПЦ КП», висвячений Філаретом всупереч рішенню Синоду ПЦУ

    6 вересня помер «єпископ Київського патріархату» Ілля (Зеленський), висвячений почесним патріархом Філаретом і заборонений в служінні ПЦУ у 2019 році.

    Про смерть Іллі на 51 році життя повідомляє сайт «УПЦ КП».

    «Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет висловив співчуття духовенству і парафіянам Харківської єпархії, рідним і близьким покійного владики Іллі. Молимось і просимо Всемилостивого Господа Бога, щоб Він упокоїв душу новопреставленого єпископа Іллі в оселях праведних. Царство Небесне і вічна пам’ять!», – йдеться в повідомленні пресслужби «УПЦ КП».

    Нагадаємо, Іллю Зеленського рукоположив почесний патріарх Філарет у співслужінні «єрархів УПЦ КП» Іоасафа (Шибаєва) і Петра (Москальова) 22 червня 2019 року.

    Іллю (Зеленського) заборонили в служінні у Православній Церкві України «за дії, спрямовані на поділ церкви». Архімандрит Андрій (Маруцак) з 22 червня, а єромонах Ілля (Зеленський) з 21 червня 2019 року заборонені в священнослужінні за дії, спрямовані на поділ Церкви», – йшлось в повідомленні на сторінці ПЦУ у фейсбуці.

    Перед «хіротонією» Іллі (Зеленського) та Андрія (Маруцака) в ПЦУ попереджали, «кліриків, яких спокушають до участі в таких заходах (Соборі «УПЦ КП», – ред.) можливістю отримати архієрейську хіротонію у «відновленому Київському Патріархаті», з благословення Блаженнійшого митрополита Епіфанія зазначаємо, що свідома участь таких кліриків у антиканонічних діях є підставою для категоричної відмови у задоволенні їхніх можливих у майбутньому прохань бути прийнятими до складу єпископату Православної Церкви України».

    Фото: фейсбук ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне