Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські правоохоронці затримали прибічника екс-схиігумена Сєргія Романова – підозрюють екстремізм

    Неофіційний прессекретар позбавленого сану, відлученого від церкви та затриманого правоохоронцями Російської Федерації колишнього схиігумена РПЦ Сєргія Романова Всєволод Могучєв був затриманий в місті Ішим Тюменської області.

    Підставою для затримання слугують відзняті та оприлюднені, за час роботи з Романовим, відеоролики, у яких правоохоронці вгледіли ознаки екстремістської діяльності.

    Про факт затримання повідомив засобам масової інформації адвокат Могучєва Міхаіл Толмачьов, який і розповів, що його підопічного направляють для проведення слідчих дій до Єкатеринбургу, а сама кримінальна справа порушення за статтею 282 Кримінального кодексу РФ – розпалювання ненависті або ворожнечі, та приниження людської гідності.

    Російські правоохоронні органи про затримання Могучєва офіційно не повідомляють.

    Нагадаємо, колишнього схиігумена Сєргія Романова затримали в ніч проти 29 грудня 2020 року в ході спецоперації у Середньоуральському монастирі. Екс-схимонаху пред’явлено обвинувачення за трьома статтями Кримінального Кодексу РФ: ст. 110.1 (схиляння до самогубства), ст. 148 (порушення права на свободу віросповідання), ст. 330 (самоуправство).

    Того ж дня було затримано і Всєволода Могучєва. Його було притягнуто до відповідальності за “непокору законному розпорядження співробітника поліції” і арештовано на 5 діб. 31 грудня цей строк арешту збільшили до 15 діб.

    Після відбуття низки адміністративних арештів Всеволод Могучєв, разом з дружиною, займався іконописом.

    Найсвіжіше

    Популярне