Понеділок, 22 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній благословив студентів головного богословського закладу ПЦУ

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 1 вересня очолив молебень з нагоди початку нового навчального року в Київській православній богословській академії – головному богословському закладу ПЦУ. Разом із предстоятелем помісної Української Православної Церкви в академічному храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова молилися ректор КПБА протоієрей Олександр Трофимлюк, викладачі й студенти академії.

    Наприкінці відправи Його Блаженство виголосив першосвятительське слово, передає пресслужба ПЦУ.

    «Найперше вітаю у нашій великій академічній родині першокурсників, які розпочинають сьогодні свій шлях навчання у духовному навчальному закладі. Ви обрали жереб, щоб у майбутньому стати пастирями Церкви Христової. Завжди є потреба саме у добрих, жертовних і відповідальних пастирях, які будуть іти проповідувати, наставляти і розбудовувати нашу Українську Церкву. Тому духовний навчальний заклад є особливим закладом, який поміж іншого покликаний утвердити вашу волю і загартовувати дух», – сказав Митрополит Епіфаній

    «Як ми бачимо, світ швидкоплинний і стрімко змінюється. Під виглядом захисту прав і свобод нам нерідко намагаються насаджувати певні чужі цінності. Але ми як Церква покликані твердо стояти на боговстановлених моральних засадах і незмінно дотримуватися їх. Ми бачимо, як іде захист й просування того, що намагається зруйнувати християнську мораль. Тому тут, у навчальному закладі, ми покликані стверджуватись морально, духовно та інтелектуально. Якщо здобуті вами знання будуть підкріплені духовно, то в майбутньому вони принесуть багато плодів. Тож сьогодні академія відкриває для вас свої двері, так і ви, студенти, повинні сьогодні відкрити свої серця, відкрити свою душу й відкрити свій розум і наповнювати їх тими добрими і корисними знаннями, які в майбутньому ви будете використовувати, збагачуючи свій життєвий досвід. Бо життя – це є школа», – підсумував Блаженнійший владика.

    Згодом в актовій залі академії відбулося урочисте засідання, на початку якого з промовою виступив ректор академії протоієрей Олександр Трофимлюк.

    Далі прозвучала доповідь доктора церковно-історичних наук, професора Ірини Миколаївни Преловської «100 років невивчених уроків УАПЦ» (До 100-ліття відкриття Першого Всеукраїнського Православного Собору УАПЦ у кафедральному Софійському соборі 14 – 30 жовтня 1921 року).

    На завершення заходу предстоятель дав студентам й викладачам настанови з приводу навчального процесу та духовного життя.

    Найсвіжіше

    Популярне